O Nama - Terme Vrujci – Nova Banja Vrujci
image

O Nama

Terme Vrujci

Banjsko – rekreativni kompleks “Terme Vrujci” se nalazi u Banji Vrujci u severozapadnoj Srbiji na teritoriji opštine Mionica u Kolubarskom okrugu, smešten u dolini između planine Suvobor i reke Toplice, na nadmorskoj visini od 180 metara, ubraja se u najniže banje Srbije. Na svega 88km od Beograda i 8 km udaljenosti od auto puta Miloš Veliki nalazi se jedan od najmodernijih kompleksa koji zahvata površinu od preko 5 hektara. Na njemu se nalazi Aqua Park sa 6 različitih tobogana sa ukupnom dužinom većom od 670 metara, kao i 7 bazena za različite uzraste i potrebe korisnika. Pored napred navedenog posetioci kompleksa mogu koristiti lekovito banjsko blato kao i lekovitu termalnu vodu od 31°C koja se koristi za potrebe bazena i Aqua Parka.

Izvor vode se nalazi na samom kompleksu na dubini od preko 230m. Umerena klima daje mogućnost da se otvoreni bazeni na kompleksu koriste od kraja aprila pa do početka oktobra.
Posetioci se mogu osvežiti na jednom od 3 kafića ili voćom baru, a kad ogladnite tu su i naša dva fast food-a.

01.

Masaže

Opustite um, telo i dušu, oslobodite se stresa.

02.

Info pult

Sve informacije o cenama, akcijama, radnom vremenu, izgubljenim stvarima i svemu što Vas zanima pružiće Vam ljubazno osoblje na info pultu.

03.

Free WI-FI

Na kompleksu smo obezbedili bežičnu internet mrežu čije je korišćenje potpuno besplatno.

04.

Besplatan parking

U sklopu kompleksa na raspolaganju je besplatan parking.

05.

Ležaljke i suncobrani

Besplatno korišćenje ležaljki i suncobrana

06.

Ozvučenje

Ozvučenje na kompleksu vam pruža prijatnu muziku i atmosferu

peloid

LEKOVITO BLATO

Na kompleksu možete koristiti lekovito blato koje u ovom područiju ima dugogodišnju primenu još od 1931 godine, uglavnom u obliku premazivanja pojedinih delova ili celog tela a nakon toga njegovog izlaganja suncu u toku letnjeg perioda. Pokazalo se delotovornim u lečenju reumatoloških oboljenja, bolesti kože, proširenih vena kao i u rehabilitaciji I opravku nakon povreda. Lekovito blato nastaje tako što termalne vode iznose iz dubine najfiniji mulj, bogat mineralnim i radioaktivnim materijama i polažu ga u blizini izvora i duž reke Toplice koja protiče kroz banju. Tako se hiljadama godina natapa tlo i stvaraju se naslage lekovitog blata, zapravo humusa. Lekovito blato sadrži i po nekoliko hiljada puta vece koncentracije elemenata i jedinjenja nego što ih sadrži lekovita voda. Preporuku na koji način možete koristi blato možete dobiti od fizioterapeuta na kompleksu.

#TermeVrujci

ZAPRATITE NAS NA: