Šta Videti u Okolini Našeg Kompleksa: Top Destinacije

Šta Videti u Okolini Našeg Kompleksa: Top Destinacije

blog image

Stalno dobijamo pitanja o tome šta možete videti u okolini našeg kompleksa. Danas vam otkrivamo najzanimljivije destinacije koje možete posetiti.

Česma sa Lekovitom Vodom

 

Na samo nekoliko stotina metara od našeg kompleksa nalazi se česma sa lekovitom vodom iz naše Banje. Ovde se možete osvežiti i sipati vodu, a takođe možete kupiti i suvenire. Lekovita voda je poznata po svojim blagotvornim svojstvima i mnogi posetioci tvrde da im je pomogla u ublažavanju raznih zdravstvenih tegoba.

cesma Vrujci

Hram Svete Marine i Fabrika VodaVode

 

Manje od jednog kilometra od nas nalazi se Hram Svete Marine i fabrika VodaVode. Ova destinacija je savršena za kraći izlet. Hram Svete Marine je mesto mira i duhovne obnove, dok fabrika VodaVode nudi interesantne ture kroz proces proizvodnje jedne od najpoznatijih flaširanih voda u regionu.

Hram Svete Marine

Izvor Google i Wikipedia.

Rodna Kuća Živojina Mišića i Muzej Kamena

 

Ako se odlučite za dalju avanturu, predlažemo posetu rodnoj kući Živojina Mišića, muzeju kamena i manastiru Ribnica, koji su desetak kilometara udaljeni od našeg kompleksa. Rodna kuća Živojina Mišića pruža uvid u život jednog od najpoznatijih srpskih vojskovođa, dok muzej kamena prikazuje fascinantnu zbirku minerala i fosila. Manastir Ribnica je pravo duhovno utočište, okruženo prelepom prirodom.

Rodna Kuća Živojina Mišiča

Avanture po Planinama

 

Za ljubitelje planinskih avantura tu su Šalitrena pećina, Ravna Gora, Rajac i Divčibare. Ove destinacije pružaju nezaboravne pejzaže i odlične staze za planinarenje. Šalitrena pećina je fascinantna sa svojim podzemnim hodnicima i prelepim formacijama stena. Ravna Gora, Rajac i Divčibare nude raznovrsne aktivnosti, od planinarenja do skijanja, u zavisnosti od sezone.

Avantura Po Planinama

Izvor Wikipedia.

Grad Valjevo

 

Ako želite da posetite grad, Valjevo je prava destinacija za vas. O njegovoj bogatoj istoriji nećemo trošiti reči, već vas pozivamo da sami istražite njegove tajne. Prošetajte kroz stari deo grada, posetite muzeje i uživajte u lokalnoj gastronomiji. Valjevo je poznato po svojoj gostoljubivosti i autentičnoj atmosferi.

Grad Valjevo

Izvor Wikipedia.

Planina Rudnik

 

Na svega četrdesetak kilometara od nas nalazi se Planina Rudnik. Ima osam vrhova preko 1000 metara, a najviši je Cvijićev Vrh sa visinom od 1.132 m, nazvan po našem poznatom geografu Jovanu Cvijiću. Preporučujemo vam da posetite Srpski Holivud koji se nalazi na ovoj planini. Ova planina je savršena za planinare i ljubitelje prirode, sa mnoštvom staza i prelepih vidikovaca.

Planina Rudnik

Izvor Wikipedia.

Takovo i Drugi Srpski Ustanak

 

Drugi srpski ustanak je podigao Miloš Obrenović ispod hrasta u Takovu. Ovaj hrast, Crkvu brvnaru i Muzej Drugog srpskog ustanka morate posetiti. Ovo istorijsko mesto pruža jedinstven uvid u važan period srpske istorije i idealno je za sve koji žele da saznaju više o nacionalnom nasleđu.

Drugi Srpski Ustanak

Izvor Wikipedia.

Čačak i Dobra Hrana

 

Ako ste ljubitelji dobre hrane, vodimo vas u Čačak, poznat po najlepšem pečenju u Srbiji. Grad koji Zapadna Morava deli na pola, sa prelepom Ovčarsko-Kablarskom klisurom, su destinacije koje ne smete propustiti. Ovčarsko-Kablarska klisura je idealna za šetnje, planinarenje i uživanje u prirodi, dok Čačak nudi bogatu gastronomski ponudu koja će zadovoljiti svačiji ukus.

Čačak

 

Ukoliko ste zainteresovani da nas posetite naša adresa je: 14243 Gornja Toplica Srbija.

U sklopu naših bazena imamo i hotel koji nudi polupansion, a više o tome možete videti na ovom linku.

Za sve dodatne informacije možete pozvati broj +381 64 977 79 99 ili nam pisati na mail nbvrujci@gmail.com.

Zapratite nas na našim društvenim mrežama:

Facebook: https://www.facebook.com/Terme.vrujci

Instagram: https://www.instagram.com/terme_vrujci/

TikTok: https://www.tiktok.com/@terme_vrujci