Terapeutska Vrednost Vode Terme Vrujci | Terme Vrujci

Otkrijte Blagotvornu Moć Vode iz Bušotine Terme Vrujci

Čista i bistrinska termalna voda iz bušotine Terme Vrujci u Banji Vrujci, poznata po svojim terapeutskim svojstvima.

Detaljna Fizičko-Hemijska Analiza Vode iz Terme Vrujci


 

Banja Vrujci je oduvek bila posebno mesto u Srbiji zbog svojih lekovitih izvora. Nedavno je urađena detaljna analiza vode iz Terme Vrujci, koja je pokazala koliko je ova voda vredna. U saradnji između Instituta za rehabilitaciju Beograd i Terme Vrujci, dobili smo rezultate koji otkrivaju zanimljive detalje o ovoj vodi. U ovom blogu, vodićemo vas kroz te rezultate i pokazati zašto bi Terme Vrujci mogli postati vaše omiljeno mesto za opuštanje.


Šta smo otkrili?


 

Na predivan sunčan dan sa temperaturom vazduha od 29°C, otkriveno je da je voda iz Terme Vrujci bistra, bezbojna i bez mirisa. Ali, to je samo početak.


Hemijski Sastav Vode


 

Analiza je pokazala da voda iz Terme Vrujci sadrži natrijum i hidrokarbonate kao glavne sastojke. Prisustvo silicijumske i borne kiseline, kao i rastvorenih gasova poput vodonik-sulfida i ugljen-dioksida, dodatno doprinosi terapeutskoj vrednosti ove vode.

Svi analizirani elementi su u granicama normale, a nivo radioaktivnosti je ispod dozvoljenih granica. To znači da je voda apsolutno bezbedna za upotrebu, bilo za kupanje ili za piće.


Terapijska Vrednost Vode


 

Voda iz Terme Vrujci spada u mineralne vode. Zahvaljujući povoljnom sastavu minerala i niskoj koncentraciji soli, ova voda je prava blagodet za terapijske tretmane. Njena temperatura na samom izvoru od 30.8°C omogućava raznovrsne hidroterapijske tretmane.


Indikacije za UpotrebuKupanje:

 
  1. Neurološka oboljenja: Voda može pružiti olakšanje kod bolova živaca, multiple skleroze i Parkinsonove bolesti.
  2. Ginekološka oboljenja: Voda može pomoći kod različitih ginekoloških problema.
  3. Bolesti zglobova i mišića: Ako imate bolove u zglobovima, reumatizam, ili ste imali povrede, ova voda može pomoći.

Pijenje:

 
  1. Problemi sa želucem: Hronični gastritis ili čir na želucu mogu biti ublaženi konzumiranjem ove vode.
  2. Problemi sa jetrom i žučnom kesom: Ako imate problema sa jetrom ili ste imali operaciju žučne kese, voda iz Terme Vrujci može pomoći u oporavku.
  3. Problemi sa bubrezima i mokraćnim putevima: Bubrežni kamenci i infekcije mokraćnih puteva mogu biti olakšani ovom vodom.
  4. Metaboličke bolesti: Giht i dijabetes takođe mogu imati koristi od terapije vodom iz Terme Vrujci.

  •  

Zaključak


 

Voda iz Terme Vrujci u Banji Vrujci pokazala je izuzetne terapijske potencijale. Njena jedinstvena kombinacija minerala i gasova, zajedno sa niskom koncentracijom soli i bezbednim nivoom radioaktivnosti, čini je savršenim izborom za terapijske tretmane. Bilo da se koristi za kupanje ili pijenje, ova voda može značajno doprineti vašem zdravlju i dobrobiti. Redovno kontrolisanje kvaliteta vode osigurava njenu bezbednu i efikasnu upotrebu.

Pročitajte više o Peloidu(Lekovitom Blatu).Ukoliko ste zainteresovani da nas posetite naša adresa je: 14243 Gornja Toplica Srbija.

U sklopu naših bazena imamo i hotel koji nudi polupansion, a više o tome možete videti na ovom linku.

Za sve dodatne informacije možete pozvati broj +381 64 977 79 99 ili nam pisati na mail nbvrujci@gmail.com.

Zapratite nas na našim društvenim mrežama:

Facebook: https://www.facebook.com/Terme.vrujci

Instagram: https://www.instagram.com/terme_vrujci/

TikTok: https://www.tiktok.com/@terme_vrujci